Про це інформує Міністерство соціальної політики України на власній сторінці у соцмережі Фейсбук.

З ініціативи Мінсоцполітики та за технічної підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку відбулася сесія стратегічного планування.

Участь у заході взяли представники дотичних до цієї проблематики міністерств, відомств, а також міжнародних і громадських організацій.

Відкрила засідання заступник міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Анна Сергєєва, яка поінформувала учасників стосовно результатів аналізу поточної ситуації та представила роботу уряду України у сфері протидії торгівлі людьми в умовах військового вторгнення рф.

"Українці стикнулися з новими викликами, які підвищили їх вразливість, зокрема до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. У зв'язку з цим Мінсоцполітики посилило інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення, а також скоординувало дії міжнародних і громадських організацій щодо інформаційних заходів з метою протидії торгівлі людьми", - зазначила заступник міністра.

Наступним кроком стане доопрацювання з урахуванням викликів воєнного стану та затвердження Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року.

Учасники наради узгодили завдання, спрямовані на розв'язання таких проблем:

  • - створення безпечних міграційних маршрутів для населення, яке переміщується, сприяння у їх реєстрації на новому місці перебування, допомога у відновленні документів, якщо це необхідно;
  • - реагування на нагальні потреби шукачів притулку та зниження їх вразливості до торгівлі людьми;
  • - навчання причетних структур щодо виявлення та ідентифікації постраждалих осіб;
  • - інформування громадян про небезпеку та ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, посилення уваги до уразливих категорій населення;
  • - виявлення та притягнення до відповідальності злочинців;
  • - забезпечення готовності внутрішньої системи надання якісної і своєчасної допомоги постраждалим особам.

Робота з оновлення проекту Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року триває. Узагальнені пропозиції за результатами заходу знайдуть в ній своє відображення.

За матеріалами прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Ілюстрація з відкритих джерел.