«Для нас невимовно важливо представляти українську культуру на НАТО-саміті, де визначатимуть стратегічний напрямок Альянсу на наступне десятиліття, а також затверджуватимуть пакет допомоги Україні», – повідомляється на офіційній сторінці знаменитого колективу у Фейсбуці.

«Kyiv Symphony Orchestra вдячний Іспанському уряду, Pedro Sánchez Pérez-Castejón за можливість презентувати музику, голос України президентам країн НАТО. Запрошення українського оркестру на Мадридський саміт у той час, як український народ відважно і стійко протистоїть російській агресії, є сильним жестом підтримки Іспанії. Надзвичайно значущим для нас є той факт, що внесок Kyiv Symphony Orchestra на культурному фронті набуває таких обертів.

У Museo Nacional del Prado президентам країн НАТО буде представлена програма, що складається з Симфонії №1 До мажор Максима Березовського та “Мелодії” ля мінор Мирослава Скорика (в аранжуванні для камерного оркестру та клавесина). Ми хочемо показати енергію та розмаїту палітру емоцій, якими багата українська музика, її унікальність. Також хочемо засвідчити, що Україна ніколи не залишалася осторонь європейських культурних процесів, а її спадщина органічно вписується в різноманітну карту великої європейської родини. 

Дуже сподіваємося, що нашим виступом, силою музики ми зможемо достукатися до сердець тих, хто вже сьогодні може допомогти нам, українцям, перемогти у війні проти російського окупанта. Допомогти зберегти життя наших рідних, наших бійців, ціною яких Україна виборює свою свободу та відстоює свої європейські цінності».

Фото: Jaime Villanueva