Дружини військовослужбовців танкової бригади рф з Бурятії, які воюють в Україні, в Інстаграмі опублікували відеозвернення з вимогою повернути чоловіків з війни додому. Їхні вимоги адресовані главі республіки, члену партії "Единая Россия" Алексєю Циденову, який останніми місяцями вже перестав відвідувати похорони військових.

Військовослужбовців 5-ї окремої танкової Тацинської бригади у січні відправили на навчання в білорусь, і з 24 лютого вони постійно перебувають на передовій.

Першим це звернення опублікував сибірський сайт "Люди Байкала". Пропутінські ЗМІ проігнорували вимоги дружин - вони друкують тільки браві репортажі.

Постійне місце дислокації Тацинської танкової бригади Східного військового округу (військова частина 46108) - станція Дивізійна неподалік Улан-Уде Республіки Бурятія.

"Військова частина 46108 задіяна у "спеціальній військовій операції", на передових позиціях фактично п'ять місяців. Військовослужбовці виснажені морально і фізично. У всіх контузії легкого або середнього ступеня тяжкості. Солдати з січня 2022 року перебувають у польових умовах. У багатьох простудні захворювання - їм потрібне медичне обстеження", - нарікають дружини бурятських танкістів і вимагають замінити їхніх чоловіків іншими солдатами, які ще не воювали в Україні.

На кадрах на тлі військового містечка стоять 15 жінок, вони не протестують проти війни, але вимагають повернути своїх рідних. В Україні найбільше військових загинуло саме з Бурятії. Зафіксовано 184 офіційні похорони, про які повідомляли ЗМІ. На другому місті - Дагестан.

Протестують проти війни і російські олігархи, але досить обережно, щоб не викликати гнів путінського фашистського режиму.

28 червня на зустрічі у московському університеті мільярдер Олег Дерипаска заявив, що в росії не буде зміни режиму - нема потенціалу та економічних передумов.

"Опозиція віддала перевагу красивим європейським краєвидам і ретирувалася з життя країни. Чекати, що Михайло Фрідман чи Авен, чи Ходорковський візьмуть зброю і на танках прорвуться до Брянська - навряд це відбудеться. Не ті люди", - казав бізнесмен. Він вважає "колосальною помилкою нищення України".

Фото з соціальних мереж.