Окупанти навіть залізницю нашвидкуруч зорганізували, аби переправити до росії 650 тонн краденого зерна зі старобільського елеватора. Тепер зайди мліють від перспективи отримати рекордний урожай озимої пшениці - майже мільйон тонн зернових. Озимої, тобто посіяної восени, на полях мирної української Луганщини! Самі ж зізнаються, що такого щастя в них ніколи не було.

Лугандонські гауляйтери радіють, що після окупації північних районів області площа захоплених ними орних земель збільшилася у понад 5 разів. Але ж варто розуміти, що ані місцевому населенню, ані жителям територій Луганщини, захоплених у 2014 році, ці врожаї не дістануться. Все поїде до рашки, яка або сама зжере, або продасть, щоб хоч якось протриматися на плаву під тиском міжнародних санкцій.

"Насправді масштаби злочинів росіян більші у рази: зерносховища області вони "асвабаділі" від 15 тисяч тонн соняшника та 10 тисяч тонн зерна. Одночасно терористичні "адміністрації" заготовляють зерно під майбутню посівну, пропонуючи аграріям "сприятливі умови закупівель" - по 8 тисяч російських рублів... До того ж гауляйтери наполегливо рекомендують укладати угоди "на зберігання" 70% врожаю, який потім "з'їдять миші" або буряти згодують оленям. Фактично виробникам заплатять лише 30% вартості зерна, та ще й у рублях! За ці кошти провести посівну кампанію під врожай 2023 року неможливо!" - прокоментували ситуацію у департаменті агропромислового розвитку Луганської обласної військової адміністрації.

Так само і з маслом, ковбасами та сирами із захоплених районів Луганщини - їх тепер їстимуть в Якутії та Красноярську, де нарешті хоч нормальної ковбаси спробують... Але насправді висновки прикрі - цілком очевидно, що окупантів не цікавить, чим харчуватиметься населення тимчасово захоплених територій Луганської області. Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Фото з відкритих джерел.