Перед Закарпаттям в умовах війни стоїть надважлива місія: забезпечувати надійний тил для держави. А також дбати про економіку, надавати прихисток вимушеним переселенцям і гуманітарну підтримку регіонам, що охоплені війною.

«Завдання всіх рівнів влади — налагодити роботу виробництв на мирних територіях, сприяти працевлаштуванню. Впроваджуються відповідні законодавчі зміни для підтримки економіки, маємо позитивні результати щодо релокації підприємств на Закарпаття, — розповідає народний депутат України Михайло Лаба. — Водночас украй важливою є саме гуманітарна місія. Тому команда «Слуги народу» в співпраці з благодійними організаціями, партнерами з-за кордону та волонтерським рухом сконцентровані на допомозі тисячам наших співгромадян. Це робота, що триває у режимі 24/7. Днями нашим штабом було доставлено гуманітарний вантаж у Миколаївську область». 

Як повідомляє далі народний обранець, за підтримки благодійного фонду «Підтримай наших» (засновники: Василь Дан, Юрій Йовдій, Юрій Мігалі), обласного благодійного фонду «Дім милосердя» (Василь Фенчак), громадської організації «Ротарі клуб Ужгород-Скала» (Сергій Вайс), Ужгородської районної військової адміністрації (Радіон Кіштулинець), мерії міста Сігету-Мармацієй (Румунія), консула Румунії в селищі Солотвино (Граціану-Флоріну Пирву) на Миколаївщину із Закарпаття прибуло майже двадцять тонн гуманітарної допомоги. Зокрема, харчові продукти: рис, макарони, борошно, консерви, олія, молоко, бутильована вода, їжа швидкого приготування, дитяче харчування. А також установка для фільтрування та очистки води, медикаменти, засоби гігієни, одяг та інші необхідні речі. 

«На Закарпатті в повній мірі не уявляєш, що доводиться пережити нашим захисникам на передовій та мирному населенню у гарячих точках, яких фізичних і психологічних страждань вони зазнають. Гуманітарна допомога вже дійшла, ми отримуємо слова подяки. І це неабияк мотивує. Люди щодня під обстрілами, потребують елементарних речей, тому наша команда робить усе можливе, аби підтримати ці регіони України», — каже депутат Солотвинської селищної ради Тячівського району Юрій Йовдій.

«Маємо надійних партнерів у Румунії. Війна показала, що вони є справжніми друзями України і вже вкотре долучилися до формування гуманітарної допомоги, цього разу — для Миколаївщини», — додав Василь Дан.

Народний депутат України Михайло Лаба наголосив, що збройна агресія росії проти України загрожує і Європі, провокує гуманітарну кризу. «Бої, блокада наших портів. Усе це потребує консолідованої позиції у безпекових і політичних питаннях як від України, так і від наших міжнародних союзників. І керівництво нашої держави послідовно працює на дипломатичній ниві в цих напрямах, а також щодо розробки та реалізації гуманітарних проектів і програм відбудови та розвитку України після закінчення війни і нашої Перемоги, яка неодмінно буде!», — зазначив М. Лаба та ще раз подякував консулу Граціану-Флоріну Пирву за сприяння.

Ужгород.

Фото зі сторінки Михайла Лаби в Фейсбуці.