Цього разу з гуманітарною місією приїхали голова крайового уряду Височини Зденек Кадлец та голова канцелярії гетьмана Височини Катержина Свободова. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Від Політехнічного університету м. Їглава чеські благодійники передали для вимушених переселенців, які нині проживають у гуртожитках Ужгородського національного університету, гігієнічні засоби, дитяче харчування та товари першої необхідності.

Під час ділової зустрічі з ректором УжНУ Володимиром Смоланкою Зденек Кадлец запевнив, що Політехнічний університет м. Їглава готовий до подальшої співпраці та має на меті реалізувати низку спільних проектів із закарпатським вишем.

Володимир Смоланка подякував гостям за підтримку й поінформував про нинішню ситуацію.

Потім чеська делегація повезла гуманітарні пакунки до обласного госпіталю ветеранів війни, головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та управління патрульної поліції. Це ліки, медичне устаткування, лікарняні ліжка, екіпірування для пожежників, військових і поліції, зарядні пристрої, продукти тривалого зберігання, санітарно-гігієнічні засоби, корм для службових собак. Дитяче харчування і підгузки поїхали до Хуста для вимушених переселенців від міста-партнера Ждяр-над-Сазавою. Передано також продукти тривалого зберігання, засоби гігієни і павербанки.

Чеську делегацію зустрічали і супроводжували перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, керуюча справами облради Мирослава Ливч.

Голова обласної ради Володимир Чубірко подякував голові крайового уряду Височини Зденеку Кадлецу за надану допомогу та подарував йому і сину Зденеку Кадлецу-молодшому популярні поштові марки «Russian Warship Done».

Закарпатська область.
Фотопрес-служби обласної ради.