За даними української влади, зерно було вивезено з окупованого Бердянська.

"У порт Караса зайшов корабель Zhibek Zholy з окупованого Бердянська. На підставі листа Офісу Генерального прокурора звернулися до турецької сторони вжити заходів. Маємо добру комунікацію і тісну співпрацю з органами влади Туреччини. Переконаний, що прийняті рішення запобігатимуть спробам порушення суверенітету України", - повідомив у Твіттері посол України в цій країні Василь Боднар. Пізніше під час телемарафону він розповів, що нині затримане митниками судно стоїть біля входу до порту.

"Це ще не арешт, але розвантаження зерна не буде. Посол передав вбивчий пакет доказів від Генеральної прокуратури України. Чекаємо на рішення трьох міністерств Туреччини про повну заборону і кримінальну відповідальність капітанам, покупцям і продавцям щодо оборудок із підсанкційними портами і краденим українським зерном і з Криму, і з нових окупованих територій", - прокоментував у Фейсбуці український журналіст Осман Пашаєв, який нині перебуває у Туреччині. Він такий звернув увагу на те, що міжнародні ЗМІ нарешті почали висвітлювати цю проблему.

Долю краденого зерна вчора мали вирішити на засіданні слідчих. Посол висловив сподівання, що судно заарештують. Коли верстався номер, інформації щодо майбутньої долі краденого українського зерна не було.