Цвіт будівельної сфери Буковини: Василь Бічер, керівник лікарні Василь Павлюк, Іван Дякон, голова облради Олексій Бойко, будівельник, голова фракції «Єдиної Альтернативи» в облраді Володимир Мороз (зліва направо).

Депутати нового скликання на чолі з головою обласної ради Олексієм Бойком сьогодні, незважаючи на війну, прийняли відповідальне рішення відремонтувати дитячу лікарню, що є дуже важливим і з огляду на збільшення числа діток на Буковині після прийому родин переселенців.

«Сьогодні відвідали Чернівецьку обласну дитячу клінічну лікарню, де спочатку плануємо зробити ремонт одного з поверхів. До того ж без залучення бюджетних коштів.

Учора разом із представниками будівельної сфери, серед яких є й депутати обласної ради, а це Володимир Мороз та Василь Бічер, а також Василь Каглянчук та Іван Дякон, оцінили стан приміщень. Побувавши безпосередньо на об’єкті, обговорили послідовність проведення робіт та встановили терміни, впродовж яких вони можуть бути виконані.

На місці поспілкувався з керівником закладу Василем Павлюком та завідувачем онкогематологічного відділення лікарні, депутатом обласної ради Михайлом Гнатюком, які пояснили основні вимоги до приміщень лікарні.

Це дасть можливість перемістити поки що «стаціонар» цього комунального закладу із приміщення на Проспекті Незалежності, 98, де відсутнє реанімаційне відділення і наразі жахливі умови для перебування дітей, до основних корпусів по вулиці Руська, 207 А.

Головна мета — покращення надання медичних послуг нашим маленьким пацієнтам, створення зручних умов для їхніх батьків та комфортної роботи медикам-рятувальникам. Тут, крім усього, працює і онкологічне відділення.

І попри те, що небагатьох чиновників, які мали б перейматися цим минулими роками, турбували такі проблеми, знайшлися люди, котрі охоче, не оглядаючись на надскладну ситуацію, відгукнулися і запропонували допомогу.

Я вдячний таким керівникам і небайдужим буковинцям, які безкорисливо допомагають та подають приклад такої високої громадянської позиції», — заявив Олексій Бойко.
Після допису про цю новину у Фейсбуці, хтось із читачів зазначив: «Якщо вже зібралися такі потужні ґазди, діти точно отримають оновлене, осучаснене відділення. Обласна рада діє».

Чернівецька область.

Фото надано автором.