Про це інформує НЕК "Укренерго" на власній сторінці в мережі Фейсбук.

Допомога, яку вже надали три з них, дає "Укренерго" змогу вчасно підготувати магістральні електромережі до зими.

Польський системний оператор Polskie Sieci Elektroenergetyczne S.A., бельгійський оператор Elia та німецький Amprion безоплатно надали "Укренерго" обладнання та іншу допомогу, щоб ми могли вчасно відновлювати лінії і підстанцій, які постраждали під час бойових дій, йдеться у повідомленні.

Зокрема, польський оператор системи передачі PSE постачив обладнання для відновлення однієї з високовольтних підстанцій, а також профінансував виробництво дроту для відновлення наших ліній. Бельгійські колеги з Elia та німецькі з Amprion надали спеціальне обладнання для аварійно-відновлювальних робіт.

Ми вже повністю відновили роботу мереж на деокупованих територіях і продовжуємо підвищувати їхню надійність. Щодня ремонтні бригади "Укренерго" проводять планові ремонти та інші роботи для підготовки магістральних електромереж до опалювального сезону.

Підтримка додає нам впевненості, що українські споживачі цієї зими будуть надійно забезпечені електроенергією. Дякуємо європейським колегам, що ми не одні на енергетичному фронті, відгукується НЕК "Укренерго" і дякує за допомогу на власній сторінці в мережі Фейсбук.

"Голос України".

Фото з Фейсбук-сторінки НЕК "Укренерго".