"Крім того, Міністерству освіти і науки спільно з Національною комісією зі стандартів державної мови доручено розробити й затвердити програми іспиту на рівень володіння державною мовою, з історії України та з основ Конституції України", - повідомив за підсумками засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, наголосивши, що громадянство України сьогодні - це привілей, тому кожен, хто на нього претендує, повинен знати та розуміти основоположні засади нашої країни.

Глава уряду також повідомив, що Україна до кінця липня має отримати один мільярд євро виняткової макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. "Міністри фінансів країн ЄС підтримали цю пропозицію Європейської комісії. Раніше це зробив і Європейський парламент. Уряд також схвалив проект розпорядження для залучення цих коштів та уповноважив на підписання меморандуму міністра фінансів Сергія Марченка і голову Нацбанку Кирила Шевченка", - зазначив Д. Шмигаль, зауваживши, що макрофінансова допомога від ЄС допоможе підтримувати фінансову стабільність у нашій державі в умовах широкомасштабної агресії росії.

Ще одна підтримана урядом постанова дає змогу залучити до 200 мільйонів євро безвідсоткового кредиту від Італії. Ці кошти буде спрямовано до держбюджету для фінансування заробітних плат вчителів. Кредит надається на 15 років (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком на 7,5 року).

На виконання Закону "Про критичну інфраструктуру" уряд утворив державну службу захисту критичної інфраструктури та забезпечення національної системи стійкості України. Новостворений центральний орган виконавчої влади має бути сформовано за рахунок відповідного перерозподілу граничної чисельності працівників інших центральних органів виконавчої влади без збільшення загальної чисельності працівників у системі ЦОВВ.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про повернення довоєнного механізму відшкодування вартості препаратів інсулінів. Цей механізм передбачає, що відшкодування (реімбурсація) вартості препаратів інсулінів у рамках програми медичних гарантій для аптечних закладів, які мають договори з НСЗУ, та для пацієнтів буде здійснюватися безоплатно або з доплатою з боку пацієнта, згідно зі встановленою категоризації інсулінозалежних пацієнтів. Водночас Міністерство охорони здоров'я звертає увагу на те, що пацієнти можуть отримувати препарати інсуліну як гуманітарну допомогу в пунктах видачі ліків, адже з початку війни Україна отримала від виробників понад мільйон доз інсуліну гуманітарної допомоги.

Також в Україні продовжує діяти програма реімбурсації (відшкодування державою вартості ліків), яка розповсюджується на 401 лікарський засіб.