Міський голова Дніпра передав чергові безпілотники.

Так, у середу військові отримали низку розвідувальних безпілотників. А загалом від початку війни завдяки благодійному фонду TAPS та обласній субвенції Координаційний штаб волонтерів і Центр тероборони Дніпра придбали 70 дронів різних моделей, які вважаються найкращими для ведення розвідки та спостереження на суму майже 10 мільйонів гривень.

"Ці дрони будуть дуже помічні. Буквально вчора ми втратили декілька. Добре, що є оперативна можливість отримати нові. Бо це - наші очі", - розповів офіцер Микола.

Як зазначають військові, надані апарати легкі, компактні, маневрові у польоті та стійкі до погодних чинників. Їхні камери передають деталізовані фото і відео високої якості, також є функція телеоб'єктиву, що дає змогу бачити навіть дуже віддалені об'єкти. Інші мають вбудовані тепловізори.

"Це спорядження використовуватимемо в бойових завданнях. Воно допоможе корегувати завдання вогню по позиціях противника і запобігатиме переміщенню ворожої техніки і живої сили. Це надасть нам перевагу особливо нині, влітку", - каже старший лейтенант Сергій.

Дніпровський міський голова Борис Філатов запевняє, що громада та благодійники і надалі надаватимуть допомогу військовим, зокрема дронами.

"Продовжуємо збір коштів для придбання ударних безпілотників "Кажан Е620", які можуть скидати до 20 кілограмів боєприпасів різного типу, розбиваючи техніку та живу силу ворога", - наголосив він.

Крім цього, громада спільно з благодійниками та волонтерами передала трьом лікарням чергову партію медикаментів та витратних матеріалів, в тому числі підгузки, урологічні прокладки, мазі та антибіотики.

"Для нас важливо вміти швидко реагувати на такі запити. Особливо в умовах війни", - вважає координатор медичної служби Координаційного штабу волонтерів Дніпра Наталія Шобутінська.

А бійці 27-ї реактивної артилерійської бригади ім. кошового отамана Петра Калнишевського, які завітали до волонтерів, вручили їм бойовий стяг. Та отримали засоби гігієни та харчові продукти.

Всіляко допомагають медикам рятувати життя захисникам народні обранці. Так, народний депутат Юрій Корявченков відвідав лікарню Мечникова, де поспілкувалися з пораненими військовослужбовцями та медиками, подякувавши за їхню роботу.

"Медики лікарні Мечникова працюють без вихідних 24/7. Вони на своєму фронті захищають країну і тих, хто захищає нас на передовій. Це приклад справжнього патріотизму та відданості своїй справі", - зазначив Юрій Корявченков.

А завдяки сприянню депутата облради Михайла Масалова медичний заклад, який рятує життя поранених захисників України, отримав гуманітарний вантаж. До медиків надійшли багатофункціональні медичні ліжка, ходунки для дорослих, небулайзери, хірургічні та кисневі маски і трубки, портативні ШВЛ-апарати, знеболювальні препарати, хірургічні приладдя, фільтри для дихальних апаратів, шприцеві насоси, хірургічні рукавички, козирки, маски, халати, одноразові хірургічні набори тощо.

"Висловлюємо вдячність Асоціації українців у Великобританії, місто Единбург, компанії Babylife line та нашим координаторам - пані Андреї Фрезер та Ігорю Склянку. Вони допомогли нам зібрати те, що нині потрібно лікарні найбільше", - підкреслив депутат Михайло Масалов.

У волонтерів з'явився бойовий прапор.

Народний депутат Юрій Корявченков вивчає потреби медиків та поранених захисників.

Лікарі отримали допомоги від українців Великої Британії.

Фото надано автором.