Про це інформує Оператор ГТС України на своїй сторінці у соцмережі.

Наші міжнародні партнери мають продемонструвати стійкість щодо застосування санкцій до росії.

До цього в ефірі Радіо Свобода закликала директорка з питань взаємодії з держорганами та міжнародними організаціями Оператора ГТС України Ольга Бєлькова.

"Лише непохитне застосування жорстких санкцій може спинити росію. Тому ми очікуємо та сподіваємось на стійкість канадського уряду та розуміння німецького уряду, що у них крім "Північного потоку-1" є інші варіанти транспортування газу до Німеччини. Нагадаю, що українська ГТС завжди була допоміжною в період зупинок "Північного потоку-1". І тому нам не зрозуміло, чому всі ігнорують факт, про який весь час повторює Оператор ГТС України: що у нас є достатньо потужностей, щоб транспортувати весь газ, який законтрактовано Німеччиною з росії", - повідомила пані Бєлькова.

Нагадаємо, з метою зберегти українську газотранспортну інфраструктуру від знищення російськими окупантами Оператор ГТС України звернувся до Мінекономіки ФРН та німецького регулятора з пропозицією переглянути винятки із законодавства Німеччини, надані "Північному потоку-1". У разі зупинки або обмеження транзиту через "Північний потік-1" російська сторона до повного введення ембарго на російський газ буде змушена транспортувати газ українським маршрутом.

"Голос України".