«Асвабадітєлі» цуплять не тільки збіжжя.

«Окупанти займаються викраденням не лише зерна, а й усієї сільгосппродукції — черешні, фруктів, зелені. Сьогодні ми можемо казати, що вони вивезли її на сотні мільйонів гривень. Не вивезли, а вкрали у нас», — розповів він.

Іван Федоров додав, що аграрії на тимчасово окупованій території навіть підпалюють власні поля, щоби не віддавати врожай загарбникам.

«Нині вони продовжують з Бердянського порту вивантажувати наше зерно, яке ми вирощували разом з нашими фермерами. Окупанти ж сьогодні викрадають. Транспортують не лише морем, також залізницею. Понад 100 вагонів уже вивезли і анонсують, що буде ще 150», — зазначив міський голова.

Він висловив припущення, що водночас таке масштабне вивезення сільгосппродукції рашистами може свідчити, що вони не збираються залишатися на тимчасово окупованій території.
Поцуплене в українських землеробів збіжжя «асвабадітєлі» також транспортують і вантажівками.

Такі були помічені в окупованому Криму. У селі Оріховому дорогою пересувалася колона з п’яти зерновозів і чотирьох військових автівок, повідомляє Крим. Реалії.

Машини стояли на узбіччі в напрямку руху від міста Саки, за півкілометра від розвилки Севастополь — Сімферополь. У вантажівок із зерном були номери Ставропольського і Красноярського краю, а також Московської області.

Як пише УНІАН, на військових автомобілях була нанесена окупантська символіка, використовувана росією для маркування техніки з часу повномасштабного вторгнення до України. Також на тенти «КамАЗів» був нанесений фарбою код 05, відповідний Республіці Дагестан, а на тенті однієї з військових вантажівок значився напис «Теміраул» (село в Дагестані).