На круг виходить 41,1 центнера, торік було 50,9. У засіки засипано 85 тис. тонн ярого ячменю. Таку кількість намолотили з понад третини площ за середньої врожайності 32,1 ц/га, торік — 43,4 ц/га. Озимий ячмінь зібрали на 70% площ, намолотили 83 тис. тонн збіжжя (39,1 ц/га, торік — 50,8 ц/га).

Горох обмолотили на половині загальної площі. На круг збирають по 25,6 ц/га, результат непоганий, утім, це також менше, ніж торік на 6,3 ц/га. Середня врожайність озимого ріпаку 28,5 ц/га — на 4,8 ц/га менше від показника 2021-го.

«Аграрії мають надію на вищі намолоти пізніх культур, — каже голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов. — Адже у другій декаді липня на більшості території області випали рясні дощі. Опади суттєво змінили рівень вологи під ярими культурами, які знаходилися в зоні ризику формування врожаю. Волога позитивно позначилася на розвитку сої, кукурудзи, соняшнику, картоплі, цукрових буряків. Також усунено загрозу запалу зерна на пізньостиглих посівах озимої пшениці».

Керівник адміністрації повідомив, що люди і техніка працюють також під час комендантської години, в області вона починається о 23:00 і триває до 5:00. Нагадує, що для роботи у такий час механізаторам потрібен дозвіл. Його надають у районних військових адміністраціях.

Вінницька область.