Про це інформує перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко.

За підтримки Міністерства інфраструктури України Укравтодор та Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки у липні підписали документи щодо передачі Укравтодору ще двох 36-метрових тимчасових мостів.

- двоповерховий двостінний армований мостовий настил TMS Z2p2sz;

- двоповерховий двостінний армований мостовий настил TMS Z2p2sz з консольним та пішохідним мостом.

У червні ми вже отримали від Чехії аналогічні мости - один міст вже встановлено в Київській області, другий буде в одній з центральних областей.

Днями 15 вантажівок з конструкціями вирушили з Чехії, і найближчим часом вони прибудуть на територію нашої країни. Ці два тимчасові мости встановлять у регіонах, що критично потребують налагодження транспортного сполучення.

Ми щиро вдячні нашим друзям за ці конструкції, котрі вкрай необхідні нашій країні. З огляду на те, що від повномасштабного військового вторгнення інфраструктура України руйнується щодня.

Для України сьогодні такі мости є одним з альтернативних способів забезпечення сполучення там, де вкрай важливо налагодити логістичні вузли.

У воєнний час робота Укравтодору зосереджена над відновлювальними проектами на визволених від окупантів територіях. 48 тимчасових переправ та об'їзних доріг у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Житомирській та Миколаївській областях уже працюють.

Дорожні компанії продовжують будувати об'їзні шляхи, зводити переправи та ремонтувати "дороги життя".

"Голос України".

Фото з Фейсбук-сторінки Андрія Івка.