Солодощі від казкових героїв особливо смачні.

Для них артисти та працівники перетворились на арт-терапевтів, які рятують малюків від жахіть війни.

Роблять це постійно, не тільки під час вистав, котрі відбуваються чотири рази на тиждень. Навіть коли вистави немає, театр усе одно повен дитячих голосів, бо тут постійно пропонують гостям різні розваги.
Улюбленим місцем відпочинку для дітей та дорослих став зимовий сад, в якому є ще й невеличкий живий куточок із різними тваринками та птахами. А на подвір’ї театру облаштували «Ляльковий дворик». На цьому майданчику діти можуть погратися іграшками, покататися на гойдалках та пострибати на батутах.

Якщо раніше у театр діти приходили після уроків, то тепер уроки відбуваються там на місці. А проводить їх письменниця-казкарка Ольга Рибчинська. Вона навчає української мови малюків, які приїхали з інших міст. Під час цих занять діти слухають казки: так і цікаво, і пізнавально, і словниковий запас поповнюється.

Театр не тільки широко відчинив свої двері для всіх, кому потрібна допомога, а ще й розкриває свою душу. Його працівники почали проводити екскурсії для гостей, під час яких можна дізнатися про всі таємниці залаштунків, подивитись, як виготовляються ляльки, де зберігаються декорації та як до виступів готуються актори.

А щоб познайомити дітей із Хмельниччиною, театр разом із громадськими активістами організував подорожі до Державного історико-культурного заповідника «Меджибіж», де можна побачити справжнісіньку стародавню фортецю.

Коли на сцені спадає завіса, працівники поспішають до інших закладів, де беруть участь у спільних проектах. Та й до себе запрошують колег для роботи. В ляльковому постійно відбуваються різні майстер-класи, які організовують працівники бібліотек, музеїв та освітніх центрів.

Після вистави діти можуть погратись у «Ляльковому дворику».

А ще для дітей влаштовують знайомства з різними професіями. Так, у театрі часто бувають працівники ДСНС, які розповідають малюкам про роботу рятувальників. Захоплення у дітей викликають і зустрічі з кінологами та їхніми вихованцями. У них є можливість не тільки побачити, як правильно дресирувати собак, а й самим спробувати свої сили у цій справі.

Турбуючись про дітей, артисти не забувають і про потреби дорослих. У театрі постійно проводять різні благодійні акції. Так, колектив ініціював концертну програму «Крила надії». Зібрані під час заходу кошти передали родинам переселенців.

Ще один концерт, до організації якого долучилися не тільки артисти, а й підприємці, присвятили збору коштів для 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Поки діти розважались, дорослі жертвували гроші для наших бійців.

Попри всі труднощі театр не припиняє дарувати своїм відвідувачам казку. Тепер готується до прем’єри. На початку вересня на дітей очікує нова вистава «Золотий баранчик». І, як завжди, лялькарі покажуть своїм глядачам, що добро завжди перемагає зло.

Фото надано Хмельницьким академічним обласним театром ляльок.