На фото: Олександр Присяжнюк дбає про мешканців Шевченківської територіальної громади.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці "Поліцейські офіцери громад у Миколаївській області".

Так, днями правоохоронці евакуювали 68-річну мешканку прифронтового села Прибузьке Галицинівської ТГ Миколаївського району, яке

Перебуває у зоні проведення бойових дій. Жінка проживала сама та не мала можливості виїхати із села. У зв'язку з цим правоохоронці допомогли їй дістатися обласного центру, де передали представникам Товариства Червоного Хреста України для подальшого поселення. Також поліцейські допомогли жінці забрати з собою свого домашнього улюбленця, якого та не хотіла залишати самого в селі, та особисті речі.

У Миколаївському районі є Шевченківська територіальна громада, яка об'єднує дев'ять сіл та три селища. З перших днів війни Шевченкове потерпає від постійних обстрілів. Навесні його захоплювали окупанти, які зруйнували половину приватних будівель. Весь цей час не залишав своє місце роботи поліцейський офіцер Шевченківської громади Олександр Присяжнюк.

Він евакуював людей; вивозив техніку та документи сільської ради та відділу освіти; допомагав із гуманітарною допомогою і медикаментами; оперативно реагував на звернення громадян. А коли голова тергромади три місяці був у полоні, Олександр Присяжнюк виконував функції єдиного представника влади і дбав про місцевих мешканців.

До Олександра Васильовича звернулася самотня 70-річна мешканка села Шевченкове із проханням допомогти їй евакуюватися з населеного пункту, який перебуває під постійними обстрілами ворожої артилерії. Узгодивши можливість поселення бабусі на території іншої громади, правоохоронець на своєму службовому автомобілі доставив жінку з речами до нового місця проживання. Також поліцейський допоміг жінці зафіксувати факт пошкодження її будинку, який мав місце під час чергового обстрілу села військами країни-агресора.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.