Інноваційний хаб для студентів-енергетиків.

Фото ДТЕК.

Тут проводитимуть тренінги та зустрічі, а також освітні заходи для майбутніх фахівців. На думку ініціаторів, новостворений комфортний простір сприятиме розвитку талановитої молоді та допомагатиме студентам ближче познайомитися з тенденціями в сучасній енергетиці.

Крім того, університет підписав із ДТЕК Дніпровські електромережі Меморандум про співпрацю. Як розповіли "Голосу України" в компанії, документ передбачає поєднання зусиль для підвищення якості освіти та покращення кадрового забезпечення підприємств енергетичної галузі України. Для цього сторони планують проводити профорієнтаційні зустрічі з випускниками шкіл, дні відкритих дверей, екскурсії, семінари, тренінги, майстер-класи та конференції для студентів. Також буде розширено перелік спеціальностей, що можуть брати участь у проекті дуальної освіти на базі компанії.

Першим кроком стало відкриття інноваційного хабу для студентів, які опановують спеціальність "Електро-енергетика, електротехніка та електромеханіка". Тут створили сучасну аудиторію, обладнали її мультимедійною системою з проектором та плазмовими моніторами. Навчатимуть з використанням новітніх форм і методів. Студенти зможуть відвідувати тренінги та майстер-класи  від енергокомпанії, проводити конференції та освітні заходи, використовувати простір для власних подій.

"Продовжуємо підтримувати талановиту молодь. Загалом наше партнерство з Дніпровською політехнікою триває з 2014 року. З 2019-го плідно співпрацюємо саме в напрямку розвитку дуальної освіти та профорієнтації для студентів.", —  підкреслили в компанії.

Зазначимо, що цього року тут  працевлаштували п'ять студентів цього вишу, які в 2021/22 навчальному році опановували науку за дуальною програмою. Меморандум про взаємодію дозволить продовжити цю співпрацю.

За словами ректора університету Олександр Азюковського, з кожним роком інтерес до спеціальності "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" тільки зростає: "У 2020 році набір становив 111 студентів, у 2021-му — 130. Вагому роль відіграє наша співпраця із ДТЕК Дніпровські електромережі, яка є провідним  роботодавцем у сфері електроенергетики в  регіоні. Зараз починаємо новий прийом абітурієнтів і маємо великі плани на реалізацію подальших спільних проектів".