Учені з Оксфордського університету провели низку досліджень і з’ясували, що товариські люди мають великий мозок, повідомляє ukrlіfe.net. Точніше, від кількості друзів і товаришів, з якими людина постійно перебуває в тісному дружньому контакті, залежить те, наскільки збільшеними будуть деякі зони мозку. Виходить, що в соціально-активних людей у головному мозку шість збільшених зон, але при цьому вони добре разом «взаємодіють».
Учені задіяли у своєму дослідженні близько 20 осіб, у кожного з них просканували мозок. Крім того, учасники пройшли процедуру опитування, а запитання були пов’язані з тим, чи має людина друзів, і їх приблизна кількість. Найважливіше, що хотіли з’ясувати вчені під час анкетування, це те, який у людини соціальний статус і наскільки вона товариська. Виявилося, майже всі, кого опитували, мають досить багато постійних друзів і товаришів, причому їх кількість сягає двадцяти чоловік. 
У деяких учасників дослідження дуже широке коло спілкування, вони зізналися в тому, що у них щонайменше сорок друзів.
Збільшення шести зон мозку спостерігалося в усіх, хто взяв участь у дослідженні, але що більше в людини друзів, то більший у неї мозок. Тому варто про це задуматися, адже вчені наполягають на тому, що в збільшеному мозку всі процеси проходять злагодженіше.
Вл. інф.
Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.