Усі вони мали угоди про відпочинок у цьому готелі, укладений з російською туристичною фірмою Fun&Sun.

Її представник підняв з цього приводу ґвалт, заявляючи про дискримінацію клієнтів російського туроператора. Але співробітники Castival Hotel Side без особливих пояснень запропонували росіянам поселятися в іншому місці. Багатьох заміна не влаштувала, але інших варіантів для них не було. І якщо більшість з них вірили російській пропаганді, що санкції проти росії і її мільярдерів, які підтримують війну путіна проти України, не діють, то тепер переконалися: діють, і ще й як!

Як потім пояснили самі співробітники Fun&Sun, причина відмови обслуговувати туристів за їхніми угодами - саме в санкціях проти колишнього власника цієї туристичної фірми Олексія Мордашова.

Трохи раніше в інформаційному просторі країни з'явилося повідомлення про конфлікт, який виник у готелі Quattro Beach на курорті Аланія, між туристами з Польщі й росіянином. Поляки хотіли дізнатися думку громадянина країни-окупанта про війну, яку росія веде проти України. Груба відповідь роздратувала гостей з Польщі, і вони «начистили» писок тому, хто виправдовував дії путіна. Охорона готелю і персонал ресторану не стали втручатися у бійку. А власник готелю повідомив поліції, що саме російський турист своєю поведінкою свідомо спровокував агресію на свою адресу, образивши постійних гостей з Польщі.

Турецькі ЗМІ згадують, що торік гості з росії, маючи багато грошей у кишенях, дозволяли собі принизливе ставлення до обслуговуючого персоналу готелів і ресторанів, нахабно поводилися на ринках, в магазинах і на вулицях. А тепер у Туреччині їм чітко дають зрозуміти: господарями життя вони можуть почуватися у росії, а не в Україні чи на турецьких курортах, де перебувають у гостях.