Незважаючи на війну, тут розливають вино, беруть участь у міжнародних конкурсах, допомагають армії та цивільному населенню.

Виноробня - це сімейне господарство, де, за українськими мірками, невеликий виноградник. Вино народжується саме на плантації, яка утримується в ідеальному, зразково-показовому стані. Тут схиляються до терруарного підходу, і вважають, що вина з кожного окремого виноградника можуть мати унікальність і неповторність. Щоб досягати найкращої якості напоїв, зменшують врожайність лоз (проводять зелений збір, забирають зайві грона), аби отримати не кількість плодів, а якість. Урожай знімають вручну, а потім ще й перебирають, щоб залишити лише найкращі ягоди.

Наразі вина, зроблені тут, взяли золото, два срібла і чотири бронзи на щорічному конкурсі журналу "Декантер" в Лондоні. Продукцію експортують до Естонії, Польщі, Великої Британії та Японії, у планах - ще декілька країн. На винограднику нині гаряча пора, де щодня працюють люди. А команда виноробів, хоч і залишилася дуже скороченим складом, але робить розлив, завдяки чому є що експортувати.

Продукцію реалізують в інтернет-магазині. Половину виручки від продажів відправляють фондам і організаціям, які надають гуманітарну допомогу мешканцям Миколаєва. Все зароблене у липні передають громадській організації "REBEL VOLUNTEERS", яка допомагає армії.

Засновник виноробні Євген Шнейдеріс переконаний, що Україна переможе не лише на фронті, а й стане однією з провідних країн з виробництва вина.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.