В обласній військовій адміністрації повідомляють: хоча форму набуття учнями освіти і визначають їхні рідні, по кожному навчальному закладу прийматиметься окреме рішення.

Школи, які планують працювати офлайн, мають ознайомити батьків зі станом своїх захисних укриттів. Однозначно не будуть здійснювати освітній процес у стаціонарному режимі заклади в тих громадах, які віднесені до зони бойових дій. Аналогічний формат передбачається і для занять у 25-кілометровій прикордонній зоні загалом.

«Школа має бути місцем безпеки, — наголошує керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький. — Робиться усе можливе, аби переважна більшість закладів відповідала таким вимогам».
У рамках підготовки до нового навчального року фахівці ДСНС обстежили вже 96% шкільних захисних споруд. Наразі лише 44 із них повністю готові до використання за призначенням.

Позитивні висновки експертів отримали також 107 споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів. На багатьох об’єктах продовжують усувати виявлені порушення та недоліки.
Тривають ремонтно-відновлювальні роботи в закладах освітньої галузі Сумщини, що постраждали від ворожих обстрілів і бомбардувань та під час окупації. Такі об’єкти проінспектував під час робочого візиту на Сумщину міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Зараз в обласному центрі лагодять дитсадок «Маринка», пошкоджений загарбниками ще в березні. У школі № 22 замінюють вибиті вікна і двері та ремонтують покрівлю, а в 6-й — доукомплектовують укриття. Серйозних ушкоджень зазнали гуртожиток фахового коледжу Сумського національного аграрного університету та один із корпусів Сумського державного університету, і там також тривають ремонтні роботи. В обласній військовій адміністрації запевнюють, що до початку нового навчального року приміщення будуть відновлені.

Сумська область.