Дівчинці десять років, разом із родиною вона виїхала з Миколаєва в перші дні повномасштабного вторгнення армії рф. Нині мешкає у бабусі на Кіровоградщині.

Мама дівчинки Юлія Бадиця розповіла https://suspilne.media, що пишається донькою і всіляко її підтримує. «Коли Аліса сказала, що хоче допомогти нашим захисникам, я навіть не здивувалася. Це не перша її ініціатива. Наша сім’я у міру можливості допомагала українським військовим ще з 2014-го. Але тоді війна сприймалася як щось далеке, що не торкнулося твого дому. Ілюзії розвіялися 24 лютого», — розповіла Юлія.

Мама Аліси пригадує: найперше, що поклали до тривожної валізи в день від’їзду, був прапор України. Він завжди з ними, дівчинка постійно кутається в його полотнище. Каже, що так відчуває енергетику рідного міста.

Прапор Аліса бере з собою, і коли йде продавати печиво. Саме у такий спосіб дівчинка з мамою вирішили збирати кошти. Юлія Бадиця каже, що ідей було багато, але зупинилися на печиві з передбаченнями. «По-перше, це красиво і патріотично, печиво в кольорах українського прапора. По-друге, всім цікаво, що ж там написано в передбаченні. А ще це справді смачно», — пояснила свій вибір Аліса.

Навіть не очікували такої активності людей. За кілька днів Аліса вже зібрала понад дві тисячі гривень. До дівчинки підходять на вулиці, дякують за таку позицію, підбадьорюють. Хтось просто дає гроші і навіть не бере печиво. Мама Аліси розповіла, що печиво замовили в Інтернеті. Виробникам так сподобалась їхня ідея із збором коштів для ЗСУ, що надали безплатно ще сто штук.

«Ми поки що не вирішили, що саме купимо нашим бійцям на зібрані кошти. Все залежатиме від суми. Аліса хоче, щоб допомога була для захисників Миколаєва. Думаю, сконтактуємо з волонтерами, які краще знають потреби військових», — зазначила Юлія.

Після розголосу в соцмережах отримують повідомлення від миколаївців з інших міст України, перерахували навіть кошти з Німеччини. Печиво, зазначають, спробують після перемоги України. Одне з його передбачень радить: «Плануй поїздку в український Крим».

Миколаїв.

Фото Юлії Бадиці.