У місті з’явилися агітаційні намети, там колаборанти роздають пропагандистську газету.

Окупанти прагнуть реалізувати команду згори за будь-яку ціну. Вони отримали частковий доступ до персональної інформації через комунальні рахунки абонентів, до паспортних даних пенсіонерів під час виплати сумнозвісних десяти тисяч. Тож окупаційна влада накопичила певну базу персональних даних енергодарців, які й будуть використані надалі навіть без згоди на це людей, повідомляє міський голова на своїй сторінці у Телеграмі.

Натикали по місту агітаційних наметів, роздають пропагандистську газету.

Але енергодарці оминають ці уособлення «мракобєсія», оскільки за понад п’ять місяців окупації добряче відчули на собі, що насправді несе «рускій мір» і що значить опинитися у совковому минулому.

Тож марно сподіватися на те, що «референдум» буде справжнім та об’єктивним. І взагалі «референдум», який хочуть провести окупанти, не можна назвати інакше, ніж афера.

«Поспіх, з яким загарбники намагаються підготуватися до цієї театралізованої вистави, свідчить: вони добре усвідомлюють, що часу в них майже не залишилося. Скінчилися ті дні, коли вони почувалися в Енергодарі господарями ситуації. Зараз вони почуваються тими, ким є за фактом, — загарбниками, яких не чекали, яких люто ненавидять, і відповідно люди зроблять все, аби виставити їх за двері», — каже Дмитро Орлов.