Про це інформує Харківська міська рада в мережі Фейсбук з посиланням на харківського міського голову Ігоря Терехова. Йдеться про наслідки обстрілу Київського району Харкова сьогодні о 4:28 ранку.

"Слава Богу,- резюмує очільник міста, - всі живі і ніхто не поранений".

Тим часом рятувальники Харківського гарнізону ДСНС за добу, з 10 по 11 серпня, ліквідували 14 пожеж, що сталися через обстріли, та знешкодили 11 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Харківській області, внаслідок ракетного удару по житловому кварталу Київського району міста було пошкоджено одноповерхову офісну будівлю, частково балкони і вікна житлової п'ятиповерхівки.

За даними ДСНС, найбільше від ворожих атак постраждало село Циркуни Харківського району, де протягом доби сталося 12 пожеж, десять з яких виникли під час масованих артилерійських обстрілів з 11:00 до 14:00, ще дві - о 17:04. Горіли дев'ять господарчих споруд, два гаражі, житловий будинок та магазин. Завдяки оперативній роботі рятувальників від знищення вогнем врятували дев'ять приватних житлових будинків, п'ять надвірних забудов та готельний комплекс. Попередньо постраждалих немає.

У селищі Печеніги Чугуївського району обстріли окупантів спричинили дві пожежі. Горіла хвойна підстилка у лісовому масиві на площі 1 га та суха трава на відкритій території на площі 400 кв. м. Пожежі виникли о 17:45 та 20:30 і були оперативно ліквідовані.

Загалом за добу рятувальники здійснили 23 оперативні виїзди, з яких: 15 - на ліквідацію пожеж; 4 - на допомогу комунальникам та поліції; 4 - з інших причин.

За матеріалами прес-служб Харківської міської ради та ДСНС України у Харківській області.

***

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів про ситуацію в області станом на ранок 11 серпня.

Він повідомив, що вночі ворог знову завдав удару по Харкову.

Близько 4:30 російський боєприпас влучив в землю двору житлового будинку. Пошкоджено офісну будівлю, в багатоквартирному будинку вибито вікна. Постраждалих немає.

Протягом доби ворог продовжив масовані обстріли населених пунктів Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

Другий день поспіль окупанти безперервно обстрілюють Циркуни. Вчора протягом дня зафіксовано 12 обстрілів села, сталося 10 пожеж. Зруйновані приватні будинки, господарчі споруди, магазини, кафе, гаражі. Поранення дістала жінка 76 років, її стан середній.

У Старому Салтові від поранень загинули 2 чоловіки - 1970 і 1956 років народження. Також у лісосмузі біля с. Мала Рогань виявили тіло невідомого чоловіка, який загинув ще у період російської окупації.

У Чугуївському районі через обстріли горіла трава та лісосмуга.

"На лінії зіткнення тривають бойові дії. На харківському напрямку ворог завдавав авіаційних ударів по позиціях наших захисників. Росіяни намагалися йти в наступ в районі Уд, Петрівки та Гусарівки. Але під вогнем ЗСУ зазнали великих втрат та мусили тікати. Віримо в наших захисників та нашу перемогу!" - зазначив Олег Синєгубов.

Фото з Фейсбук-сторінки ХОВА.