«Уже 170 днів весь світ спостерігає, як Український народ та армія героїчно й звитяжно обороняють свої землі та європейські кордони від кривавих обійм «русского міра», — наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону «UA разом». 

Він акцентував, що агресор зараз відверто програє на полі бою, тому що потужна робота Збройних Сил України у поєднанні з військовою допомогою Заходу дає свої результати і витісняє загарбників далі за всією лінією фронту: «Це змушує росіян вдаватися до вкрай низьких та лицемірних методів. Ядерний тероризм і залякування — потенційні технології, які демонструють цілеспрямовану та невиліковну деградацію керівництва рф». 

«Увесь світ має зрозуміти просту істину — ядерна війна не має кордонів. Тут не сховаєшся за альянсами чи союзами. Реакція міжнародної спільноти на такий шантаж має бути дуже швидкою», — зауважив Руслан Стефанчук. 

Водночас Спікер Парламенту України заявив, що потрібно й надалі розширювати та посилювати санкційний пакет, зокрема, щодо корпорації «росатом»: «Ми чекаємо на потужну реакцію та конкретні дії Міжнародного агентства з атомної енергії». 

Насамкінець Голова Верховної Ради України зазначив, що вимоги України дуже прості: «російські війська вже зараз мають пакувати свої речі й покидати територію найбільшої атомної станції Європи — ЗАЕС. росія має заявити, що приймає місію МАГАТЕ без жодних умов. Водночас демілітаризація периметра ЗАЕС та Енергодара має бути негайною та незворотною. Сьогодні нікому не потрібно повторення катастрофи 1986 року, але яка буде більш руйнівною для всього світу».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Руслан Стефанчук: Заборона видачі шенгенських віз усім росіянам обов`язково має стати частиною наступного санкційного пакету ЄС 

«Усі вже зрозуміли, що росію треба відмежувати від цивілізованого світу. Ми всі розуміємо, що російське суспільство невиліковно хворе та є носієм вірусу русского міра», — наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону «UA разом». 

Спікер Парламенту України зауважив, що необхідно терміново відправити на довгострокову ізоляцію в карантинну зону під назвою «росія»: «Це не лише убезпечить усіх від подальшого поширення російської пропагандистської отрути, яка сіє ворожнечу і розбрат, але й дасть унікальну можливість росіянам глибинно переосмислити філософію своїх поглядів на життя віч-на-віч із тією владою, яку вони самі обрали». 

«Саме тому ми закликаємо не лише країни Євросоюзу, але й увесь світ закрити свої кордони й припинити видавати громадянам рф туристичні візи», — акцентував Руслан Стефанчук і додав, що Україна вдячна за дуже конкретні дії в цьому напрямі з боку окремих держав-членів ЄС, насамперед: Естонії, Литви, Латвії, Чехії та ін. 

«Переконаний, що заборона видачі шенгенських віз усім росіянам обов?язково має стати частиною наступного санкційного пакету ЄС. Такі обмеження є неодмінним елементом подальшого посилення тиску на рф. Щодня рф та її громадяни мають платити вкрай високу ціну за свою агресію проти України та Українського народу», — зазначив Голова Парламенту. 

Насамкінець Руслан Стефанчук зауважив, що країна, яка пропагує зло та війну, не має права насолоджуватися тими благами цивілізації, до створення яких вона не додала нічого.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України