Про це на прес-конференції за підсумками заходу заявив міністр оборони Данії Мортен Бодсков, інформує «Європейська правда». За його словами, кошти можуть бути витрачені на закупівлю зброї для України або підготовку українських військових, і ця сума, ймовірно, зростатиме. "Представники низки країн на конференції також висловили бажання підтримати Україну, але спершу мають вирушити додому й обговорити це в своїх парламентах", - пояснив він.

Учасники конференції також домовилися про створення фонду для збільшення фінансування виробництва зброї - цим опікуватиметься Велика Британія.

Окремо Польща і Словаччина анонсували збільшення власного виробництва зброї.

Крім того, глави оборонних відомств учасників конференції в Копенгагені обговорили заходи з розмінування України - очолити цей процес узялася Ісландія, яка готуватиме місію з розмінування.

Міністр оборони України Олексій Резніков на підсумковій прес-конференції зазначив, що задоволений результатами конференції, і не раз наголошував на важливості допомоги Києву в протистоянні з росією.

Учасники донорської конференції домовилися провести другу зустріч в онлайн-форматі у вересні.

Нагадаємо, у конференції північноєвропейських союзників з підтримки України в Копенгагені взяли участь понад 20 країн. Делегації були представлені главами оборонних відомств, заступниками чи іншими високопосадовцями.

Водночас у справі постачання зброї від партнерів Олексій Резніков повідомив гарну новину: в Україну прибула чергова партія озброєння від Великої Британії. "Наша українська армія вміло використовуватиме це "поповнення" на полі бою", - запевнив він на своїй сторінці у Твіттері. Резніков не уточнив, про яку кількість систем ідеться.

Олексій Резніков додав, що незабаром на фронт прибудуть і "інші подарунки".

Ще більше підтримувати Україну після копенгагенської конференції пообіцяла й Естонія, яка вже надала Україні військову допомогу на суму майже 245 мільйонів євро. Міністр оборони цієї країни Ханно Певкур заявив, що найближчим часом уряд Естонії хоче виробити комплексний пакет військової підтримки для України. "Допомога Естонії Україні була значною, але ми не повинні втомлюватися, і тому я ціную ініціативу союзників зібратися разом і знайти способи, якими ми можемо ще більше підтримати Україну, збільшивши навчання та обсяги продукції європейської збройової промисловості, що їй надається", - додав міністр оборони.

Вл. інф.