Під таки гаслом полярники, котрі працюють на станції «Академік Вернадський», приєдналися до флешмобу вдячності захисникам України від знавіснілих рашистів — #завдякитобі.

У зворушливому відео учасники 27-ї Української антарктичної експедиції розказали, яку місію можуть виконувати на найвіддаленішому рубежі України, доки наші бійці тримають передові позиції. І, звісно, використали жест — долоню до серця, яким кожен охочий може подякувати без слів.

«Неодмінно долучайтеся до акції, розповідайте про неї усьому світу та найголовніше — прикладайте долоню до серця, коли зустрічаєте наших захисників. Адже це так просто і так важливо», — кажуть полярники.

Перебуваючи за тисячі кілометрів від рідної землі, учасники експедиції підтримують ЗСУ фінансово. Для цього проводять науково-популярні заходи. Біолог-полярник Вадим Ткаченко підготував лекцію «Історії про п’ятий континент Антарктида». Доступ до неї за донат будь-якої суми на рахунок благодійного фонду Bavovna Help. «Усі кошти підуть на камеру для групи розвідників «Буря», яка дасть змогу захисникам стежити за переміщенням русні. Дізнаваємося про Антарктиду більше і допомагаємо нашій армії водночас!» — написали на своїй сторінці у Фейсбуці дослідники.

Незважаючи на те, що серпень приніс на станцію справжню зиму, там уже майже тиждень не вщухають хуртовини, а висота сніжного покриву на острові Галіндез становить понад 2,2 м, а подекуди й 5 м, полярники не припиняють роботу. Вони, зокрема, підготували довідник, що стандартизує географічні назви в районі станції (на знімку). Серед топонімів є й півострів Київ.

Фото з сайту Національного антарктичного наукового центру.