На Донецькому напрямку російські артилерійські наступи не дають жодного ефекту. Ворог намагається наступати поблизу Бахмута, Кодеми, Спірного, Яковлівки, Соледара, Авдіївки та Пісків. Проте окупантам не вдалося просунутися через гідну відсіч наших воїнів, йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Лінія фронту нині фактично стабілізувалася і дедалі більше нагадує Першу світову війну. Ворог продовжує безуспішно штурмувати сектор Бахмут — Соледар, щодня доповідає про якесь «просування», але користі з того жодної — наші позиції тут залишаються міцними.

На Запорізькому напрямку росія гатить поблизу Новомихайлівки, Вугледара, Шевченка, Великої Новосілки, Білогір’я, Бурлацького та Ольгівського. Авіаційні удари зафіксовано в районах населених пунктів Павлівка, Вугледар, Новосілка, Новоданилівка та Полтавка. Працюють ворожі розвідувальні БПЛА.

Окупанти перекинули туди значні сили, щоб зміцнити свої позиції й зосередитися на закріпленні та утриманні захоплених територій. За даними розвідки міноборони Великої Британії, російські підрозділи використовують для захисту своїх військ територію навколо найбільшої у Європі атомної електростанції — Запорізької.

Відсутність успіхів на полі бою росіяни намагаються компенсувати заявами про знищені з повітря чи артою «бази нацбатів» та «Хаймарси». Цікаво, що якщо раніше їхні пропагандисти щодня рапортували про збиті «Байрактари» (рахунок у них пішов на сотні штук), то тепер естафету перехопили «Хаймарси» — тепер щодня доповідають про їх знищення.

Головне питання: що буде далі. Судячи з офіційних джерел, новим епіцентром бойових дій є Херсонщина, наразі це єдиний сектор, де є «велика мета» для нашого наступу. Збройні Сили України останніми днями влучно знищують командні пункти та склади окупантів по всій області.