Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Судно BRAVE COMMANDER під прапором Ліберії транспортує для населення Ефіопії понад 23 тисячі тонн пшениці. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков напередодні акцентував увагу на тому, що «ця країна уже другий рік поспіль потерпає від рекордної посухи та збройного протистояння. Українське зерно для них без перебільшення — питання життя та смерті». Він також наголосив на важливості роботи «зі Світовою продовольчою програмою ООН, аби такі рейси стали регулярними і були чітко орієнтовані на гуманітарну допомогу до тих регіонів планети, де це найбільше потрібно».

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Кубракова.

Кукурудзу та соняшникову олію чекають у Туреччині

Судно, яке з початку широкомасштабної війни першим зайшло в Україну під завантаження агропродукцією, у суботу залишило порт «Чорноморськ». Балкер FULMAR S (під прапором Барбадосу) взяв курс на Туреччину. Корабель перевозить 12 тисяч тонн кукурудзи до Іскендеруна.

Судно об’єдналося в караван з балкером THOE (під прапором Маршаллових островів), на борту якого 3 тисячі тонн насіння соняшнику. Він прямує до турецького Текірдагу.

За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова, маємо два тижні роботи зернового коридору. За цей час до українських портів під завантаження зайшло вже шість суден. До кінця місяця плануємо залучити ще не менше десяти.

Як інформує Адміністрація морських портів України, увечері 14 серпня до Одеського порту зайшли балкер SARA, щоб  узяти на борт 8 тисяч тонн кукурудзи, і танкер EFE, аби завантажити майже 7,5 тисячі тонн олії.