У центрі — власник «Хатинки пекаря» Ярослав Бурківський.

Сюди, у «Хатинку пекаря», приїжджають не так за хлібом, як за тим, щоб зігріти душу. Тут можна впиватися ароматом свіжоспеченого буханця. На жаль, фото не передає цього аромату, але якщо дуже захотіти...

Майже два роки тому, під час пандемії, Ярослав Бурківський з нуля змайстрував свою невеличку пекарню.

— Під час окупації Бучі тут росіяни облаштували базу: грілися, спали і, звичайно, гадили та грабували. Тож розгрібати довелося багато, вичищаючи будівлю, — каже пан Ярослав. — Доки пекарня була під окупацією, ми випікали хліб у Києві для добровольчого батальйону. А в квітні повернулися до Бучі. Сьогодні тут позмінно працюють два пекарі та два помічники, приїжджають допомагати волонтери. За цей час збудували ще одну піч.

Потроху готуємось до реставрації старої печі. Також збираємо кошти на побудову нового млина, бо старий був розтрощений орками.

Під час воєнного стану «Хатинка пекаря» працює на волонтерських засадах, безплатно пригощають хлібом усіх, хто до них завітає.

А хто має змогу, може робити благодійні внески. Доки я фотографував, свіжий хліб швидко зникав із шухляди з-під снарядів, і вже майже виникла загроза, що я залишуся без хлібини: люди один за одним заходили за гарячими буханцями. Нині асортимент розширюється житніми, гречаними хлібами, різноманітною випічкою, печивом. Тут створюється справжній крафтовий хліб.


Помічник пекаря Віталій Антонів.




Пекар Юрій Бойко.

Фото автора.