Наприклад, маленьких пацієнтів однієї з дніпровських лікарень тепер обстежують за допомогою цифрового рентгенографа сучасної інноваційної діагностичної системи CALYPSO.

Як зазначають медики, фотолабораторії залишилися в минулому: тепер не треба проявляти плівку зі знімком - все на екрані комп'ютера. Рентгенограф підключать до бази даних лікарні, завдяки чому будь-який лікар зможе одразу побачити результат обстеження дитини просто з комп'ютера у своєму кабінеті.

"Отримали надсучасне обладнання. Зображення виходить дуже високої якості. Кожна судинка чи кістка настільки добре "опрацьована", що перехоплює подих. А ще з цим апаратом наші пацієнти отримують мінімальне променеве навантаження", - сказала завідувачка відділення Наталія Володимирівна.

Результат обстеження бачать одразу на екрані. Загалом на усю процедуру залежно від віку дитини потрібно від семи до п'ятнадцяти хвилин - раніше обстеження займало до сорока хвилин і за день могли зробити діагностику лише п'ятнадцяти осіб. Тепер за одну зміну медики приймають удвічі більше пацієнтів.

Здебільшого нова рентген-система використовується в екстреній медицині та при загальних обстеженнях. Можна проводити діагностику пацієнтів з народження.

"Це дуже зручно, особливо, коли приходиш з дитиною. Не треба довго чекати у черзі, процедура проходить комфортно і без напруження", - каже пацієнтка лікарні Марина.

"Більше немає шкідливої фотолабораторії, проявників, знімків. Цифрове зображення дуже точно передає всі деталі, його можна передавати на будь-які носії, заносити до бази даних", - додає завідувачка відділення.

Також відбувся ремонт і в одному з медичних закладів Дніпра, де повністю оновили дах у гаражних боксах, в яких паркуються швидкі. У цьому допомогли депутати, спонсори, волонтери та представниками соціально відповідального бізнесу.

"Старий дах повністю протікав, у такі приміщення ставити автомобілі не можна. Тим паче, що у нас машини нові, сучасні. Тепер за транспорт можна не хвилюватися", - розповів керівник медзакладу.

Також в цьому закладі відремонтували дорожнє покриття при в'їзді.

"Раніше швидким доводилося заїжджати у лікарню по ямам та вибоїнам. Це дуже погано, адже вібрації та різкі рухи шкодять пацієнтам. Тепер тут рівна дорога. За це ми вдячні нашим активним підприємцям. Людям, які не лише залишились в Україні працювати, а й усім можливим допомагають і військовим, і переселенцям, і медикам", - зазначила голова постійної депутатської комісії з питань здоров'я, дитинства та материнства облради Аріна Пустова.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.