Платформу myBook розробили у комунальному підприємстві міськради «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро».

«Дітям не доведеться носити величезні портфелі до школи, адже абсолютно усі підручники віднині зібрані у смартфоні, планшеті чи будь-якому іншому гаджеті. На платформу myBook вже завантажено майже півтори тисячі навчальних книг, затверджених Міністерством освіти і науки України. Надалі ця кількість зростатиме. Також у деяких є аудіозаписи. Навіть у Євросоюзі немає такого досвіду, коли учні шкіл переходять на електронні підручники», — розповів директор КП Артем Трапезніков.

Корисною myBook буде і для дітей-переселенців, адже у багатьох з них немає доступу до паперових підручників — вони залишили все у своїх рідних містах. А так діти зможуть спокійно опановувати навчальну програму онлайн.

Для того щоб повною мірою користуватися сервісом, треба лише зареєструватися та створити свій онлайн-кабінет. При цьому необхідно вказати ПІБ, логін, електронну адресу, школу та клас. Останні два пункти дають змогу платформі автоматично рекомендувати книжки саме вашого класу або завантажені бібліотекарем цього навчального закладу. Адже додавати підручники може і «єДніпро», і бібліотекарі шкіл, формуючи власну онлайн-бібліотеку, з якої учні також зможуть завантажувати підручники у свій особистий кабінет на myBook. Згодом планують додати на платформі літературу для спортивних, музичних та художніх шкіл.

Досвід Дніпра вже вирішив перейняти Житомир. Приєднатися запрошують й інші міста.

До речі, до шкіл Дніпропетровщини вже зарахували понад 26 тисяч першачків, з яких майже 1,1 тисячі дітей переїхали з інших регіонів. Частина з них розпочне навчання дистанційно, решта — у змішаному форматі. Загалом в області понад 830 шкіл. До змішаного формату готова кожна п’ята — заняття в таких закладах проводитимуться і в класах, і онлайн. А на випадок повітряних тривог облаштували укриття. Решта закладів працюватиме дистанційно.

Дніпропетровська область.