На додачу до викрадень людей, грабунків та нічних «обшуків» вони почали ще й підривати оселі мирних жителів. У місті Гола Пристань на лівобережжі Дніпра за один день стерли з лиця землі дві приватні хатини на вулицях Кленовій та Сонячній — від них залишилися тільки фрагменти стін та купа уламків. Усі цінні речі з тих будинків ординці, звичайно ж, перед тим позабирали й вивезли у невідомому напрямку.

Знайомі мешканці Голої Пристані, з якими власкору «Голосу України» пощастило зв’язатися, дуже налякані. Вони не розуміють, для чого загарбникам знадобилося знищувати нерухомість. Адже її власники до руху спротиву не належали й давно евакуювалися — мститися їм не було підстав. Одні припускають, що будинки підірвали, аби звільнити місця для облаштування вогневих точок — так окупанти готуються до наближення частин української армії. Інші містяни вважають, що то акт терору. Самі ж рашисти жодних логічних пояснень не дають. Мешканцям сусідніх зі знищеними котеджів, котрих евакуювали на час підривів, вони тільки повідомили про «замінування» хат. Але хто й для чого саме їх мінував — загадка.

Та якщо метою підривів житла справді було залякування мирних жителів, то вони спрацювали на відмінно. В містечку, яке бойові дії мало зачепили, раніше не думали про евакуацію, сподіваючись пересидіти лихоліття. Але після вибухів десятки родин остаточно зрозуміли, що небезпека тільки зростає. Тому похапцем збирають речі, готуючись вирушати в дорогу — подалі від жорстоких та свавільних «асвабадітєлєй» та їхнього проклятущого «руского міра».

Херсонська область.