Коли б знали, вони прихопили б ще й підставки під них. Інакше ті чайники — річ у господарстві марна і непотрібна. Як валіза без ручки!

Розповідати можна всяке, скажете ви. Але ж це не вигадки! Так само, як далекі від вигадок кадри, що облетіли, напевно, увесь світ! Хто не бачив відео про те, як «славні воїни-захисники» товпилися у поштовому відділенні в Білорусі, відправляючи здобуте «ратними подвигами» в Ірпені, Бучі та інших навколостоличних населених пунктах: вкрадені ювелірку, дешеву біжутерію, кухонне причандалля, домашнє начиння, електроінструменти, побутову техніку, унітази, праски, комбайни, вживану автогуму та ношену жіночу білизну!

Це ж на якому щаблі розвитку, вірніше, деградації треба бути! Замість того, щоб просто натиснути пімпочку в салоні й відкрити лючок автомобіля, той, де схована горловина бензобака — через неї заправляють авто(!), діти безкраїх степів, неосяжної зеленої тайги та похмурої тундри йдуть найпростішим шляхом. Вони зірвали заднє сидіння, проколупали у бакові діру, встромили туди якусь клізму і у такий спосіб наповнили бак! Мети досягнуто.

Вони, бачите, вже майже вільно навчилися писати й читати дві літери — «Z» і «V», а от заправити вкрадений автомобіль для них поки що таїнство. Завдання не з легких!

Воїни-визволителі! Вони прийшли визволяти українців, але, схоже, їх самих треба не визволяти навіть, а рятувати від власної несусвітньої дурості, темної неосвіченості та дрімучого невігластва.

Розповідають, як у щойно зайнятому українському населеному пункті «русскій ваєнний» намотував на лікоть обірвані оптоволоконні дроти в надії, що «на родінє: послє дємбєля» зможе скористатися Інтернетом, що там — у дротах! — залишився! Принаймні він у це свято вірив.

Ось свіжі новини. Окупанти досі, виявляється, використовують німецькі карти України зразка... 1930 року. Про це повідомили в оперативному угрупованні військ «Каховка», бійці якого дослідили вміст планшета, що належав ліквідованому окупантові. Не плутати із сучасним гаджетом!

Так от, при детальному вивченні вмісту планшета підстреленого окупанта виявилось, що там, серед іншого добра, зберігалася німецька мапа Покровського Дніпропетровської області, зразка... 1930 року, йдеться у повідомленні.

Те, що путінська армія аж ніяк не може претендувати на звання другої армії світу,  доведено безпрецедентним опором українського народу. Всі, хто продовжує сліпо вірити у протилежне і переконувати у цьому всіх навколо, є жертвами пропаганди, яким нічого не залишилось, як, зрештою, повірити у весь той блеф!

На тлі усіх тих маніпуляцій з «вибірковою мобілізацією» в уяві тим часом спливають слова нашого Головнокомандувача Валерія Залужного, написані у Telegram-каналі, мовляв розбили професійну російську армію, знищимо й аматорську.

А ми додамо, що ні контрактникам, ні найманцям, ні зекам, ні тим паче «свідомим русскім», які замість того, щоб протестувати і не коритися, покірно бредуть, як отара, на забій, уже не вдасться змінити хід історії!

— У нас 5937 загиблих, — хвалиться шойгу.

— Не знаємо, як у шойгу, а у нас значно більше, — кажуть російські «воєнкори». Навіть вони шоковані брехнею шойгу.

24 лютого, нагадаємо, вони вийшли, як гадали, на прогулянку під назвою спеціальна воєнна операція з демілітаризації та денацифікації всієї України.

21 вересня заскиглили, що для захисту росії, її суверенітету та цілісності необхідно підтримати пропозицію про проведення часткової мобілізації.

І одразу знайшлась навіжена, яка притьмом написала в мережі, що якщо треба, то «підемо з дочкою задовольняти наших солдатів, ми на все готові заради нашої країни. Для цього я дочку й народила, щоб наших солдатів задовольняти. Не розірвемося, ми звиклі...»!

Доста, два світи, два способи життя. У них думають, як солдатів задовольняти...

У нас — як їх взути, одягнути, нагодувати, забезпечити всім необхідним для Перемоги.

Ой, хоч би не вибовкати військову таємницю!..

Переможемо!

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.