В результаті постраждало більш як двадцять українських населених пунктів. Зокрема: Білогорівка, Зайцеве, Мар’їнка та Бахмут.

Українські війська продовжують вести контрнаступальні дії на Харківщині та Херсонщині. Сподіваємося, що незабаром почуємо конкретику від військового відомства та, зокрема, від ОК «Південь».

Тим часом у росії триває оголошена путіним «часткова мобілізація». Понад 200 тисяч осіб, за словами міністра оборони шойгу, вже прибули до військових частин. Мовляв, «навчання особового складу сформованих підрозділів здійснюється на 80 полігонах і в шести навчальних центрах».

Однак у перехоплених українськими спецслужбами розмовах військові окупаційних військ рф скаржаться, що без ротації сидять в окопах під безперервним вогнем ЗСУ, зазнають втрат, і їм погрожують розстрілами за відмову воювати.

Після успішного контрнаступу нашої армії на Харківщині та початку мобілізації в росії від путінських вояк надійшло понад 2 тисячі звернень щодо здачі в полон, кажуть у ГУР МОУ. Як повідомив представник відомства, телефонують уже не просто солдати окупаційної армії. Уточнюють інформацію, як здатися у полон, ті, яких щойно мобілізували чи можуть мобілізувати.

До речі

Державний проект «Хочу жить» покликаний допомогти військовим армії рф безпечно здатися в полон ЗСУ.

Як це зробити, розкажуть за цілодобовими номерами:

+38 066 580 34 98;
+38 093 119 29 84.

До того ж росіянам гарантують утримання згідно з нормами Женевських конвенцій.

Військове керівництво зс рф вирішило перекинути на «спецоперацію» в Україну війська росгвардії аж з Сибіру та частини із сирійського контингенту, повідомляє Генштаб ЗСУ. Адже підрозділи нещодавно сформованого та відправленого в Україну 3-го армійського корпусу не в змозі ефективно виконувати завдання за призначенням. Озброєння та військова техніка застарілі і непридатні до використання, військові самовільно лишають позиції, відмовляються воювати. Вони деморалізовані, пиячать та порушують дисципліну. А от у місті Твер через відсутність викладацького складу та технічних спеціалістів, які залучені до війни в Україні, у військовій академії повітряно-космічної оборони зупинено навчання на окремих курсах.

У свою чергу британська розвідка заявляє про значні проблеми рф із розміщенням, навчанням і оснащуванням призовників. Йдеться про проведення чергового осіннього призову із планом у 120 000 строковиків. Як зазначають у міноборони Британії, призовний цикл розпочнеться 1 листопада 2022 року, на місяць пізніше, ніж зазвичай.