Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Наразі визволено шість невеликих населених пунктів у Луганській області... Назв селищ поки що не називаємо, тому що росіяни тоді зі злості починають потужно їх обстрілювати», — сказав він.

Також керівник ОВА наголосив, що деокупація регіону триває, і хороші новини мають бути щодня.

Як зазначили учора в Інституті вивчення війни, наступ ЗСУ на північному сході країни не закінчено і він може продовжитися визволенням територій у Луганській області. «Ландшафт на заході Луганської області підходить для тактики блискавичних маневрів, яку українські сили ефективно застосовували у східній частині Харківської області на початку вересня, а з відкритих джерел не видно, щоб російські військові суттєво зміцнили захід Луганської області», — повідомляють аналітики ISW.

Крім того, на їхнє припущення, те, що ЗСУ одночасно ведуть наступ і на півдні, змушує росію обирати, де більше зміцнювати оборону, а де менше — і в результаті зростає ймовірність успіху українців і там, і там.

Підтверджують це і в Генштабі. Так, на Південнобузькому напрямку окупанти продовжують перегрупування та відведення своїх підрозділів. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Зокрема, Велике Артакове, Білогірку, Благодатівку, Андріївку, Первомайське, Любомирівку, Солдатське, Правдине, Мирне та Олександрівку.

За добу (станом на ранок 06.10) підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Соледар, Одрадівка, Бахмутське, Бахмут, Красногорівка, Майорськ та Новомихайлівка.

«Унаслідок поступового визволення Силами оборони тимчасово захоплених територій, одночасно з відходом підрозділів російських окупаційних військ, відзначається виїзд поплічників окупаційної влади. Так, за наявною інформацією, з населеного пункту Сватове до Новопскова Луганської області зафіксовано переміщення трьох автобусів прихильників окупантів. Схожа ситуація — на тимчасово зайнятій території Херсонської області, де представники приватних охоронних кампаній з ТОТ АР Крим планують евакуюватися назад на півострів», — зазначили у силовому відомстві.

Авіація Сил оборони завдала понад п’ятнадцять ударів. Підтверджено ураження дванадцяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, збито дев’ять ворожих БпЛА.