Про рішення змінити змішаний формат навчання на безпечніший повідомили у понеділок в офіційному телеграм-каналі КМДА.

"Усі столичні навчальні заклади перейшли у дистанційний режим, оскільки повітряна тривога була оголошена до початку начального процесу", - йшлося у повідомленні.

Тим часом колективи низки навчальних закладів, постраждалих внаслідок російських атак минулого понеділка, оговтуються після обстрілів. Так, господарські служби Київського національного університету ім. Тараса Шевченка закривають фанерою та плівкою вікна центрального (червоного) корпусу КНУ та роблять заміри для компанії, яка займатиметься їх заміною.

Як повідомили "Голосу України" у центрі комунікацій КНУ, загалом внаслідок варварської атаки рашистів велика кількість вікон (площею понад 3 000 квадратних метрів) кількох історичних будівель залишилася без скла, і це без урахування пошкодженої оранжереї університетського ботсаду! Крім того, в корпусах КНУ пошкоджено двері площею 1000 квадратних метрів.

За словами ректора КНУ Володимира Бугрова, відновлювальні роботи ускладнені тим, що будівлі закладу є історичними пам'ятками національного значення, тож перш ніж здійснювати будь-які роботи, необхідно отримати дозвіл відповідних служб. Університет замовив експертні оцінки будівельників та фахівців з охорони пам'яток архітектури. Загальні збитки ще не обраховані, невідома й остаточна сума, що знадобиться на відновлення.

Минулого тижня Кабмін ухвалив рішення виділити з резервного фонду 15 млн грн на заміну вікон і дверей у КНУ. А доки цих грошей чекають, на відбудову одного із символів незламного Києва донатять небайдужі громадяни.

Сто тисяч гривень перерахував на рахунок університету батько Дениса Антіпова - випускника та викладача КНУ, лейтенанта аеророзвідки 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, який загинув у бою за Україну в травні. Кошти спрямують передусім на відновлення Центру корейської мови та літератури, якому присвоєно ім'я Дениса.

Нагадаємо, що через ракетний обстріл центру української столиці 10 жовтня постраждали головний (червоний) навчальний корпус КНУ, а також корпуси Навчально-наукового інституту філології, Наукової бібліотеки імені М. Максимовича і частково - хімічного факультету КНУ. Крім того, пошкоджені оранжереї Ботанічного саду імені О. Фоміна, де зберігається унікальна колекція тропічних та субтропічних рослин, що має статус національного надбання України. Низка будівель університету зазнала часткових пошкоджень ще у березні.

Перерахувати допомогу закладу можна за реквізитами, розміщеними на сайті КНУ.

Фото з фейсбук-сторінки ректора КНУ Володимира Бугрова.