Про це інформує закарпатський онлайн-журнал Varosh з посиланням на угорський новинний ресурс Magyar Hang («Голос Угорщини»).

Конкурс «Людина року» в Угорщині щороку проводить згаданий журнал, а переможців визначають читачі видання.

Тим часом на батьківщині Шандору присвятили міні-скульптуру, яка з’явилася в Ужгороді. Як повідомляє радіо Maxi-mum, фігурку на честь відомого закарпатця створив скульптор Роман Мурник. Автор зобразив викладача у військовій формі, з чашкою кави та за ноутбуком. Міні-скульптура отримала назву «Професор з окопу». Її встановили в Ужгороді напередодні Нового року.

Нагадаємо, що Федір Шандор, воюючи на передовій на сході України, не полишав своєї викладацької практики, за що його й прозвали «професором з окопів».

На війну пішов добровольцем одразу після початку широкомасштабного вторгнення рф. Двічі на тиждень після нічного чергування проводив пари безпосередньо з окопу, викладав онлайн студентам двох факультетів.

Цікаво, що до того жодного бойового досвіду викладач не мав. На Закарпатті Федір Шандор — місцева знаменитість. Він проводив екскурсії, організовував інтелектуальні ігри та щорічний сплав річкою Уж «Ужгородська регата».

Фото з Фейсбук-сторінки Федора Шандора.