Про це інформує офіційний сайт департаменту освіти і науки КМДА.

«Воєнний стан має масштабний вплив на освіту та ринок праці в Україні. Соціальна дестабілізація відбулася на національному та регіональному рівнях», — йдеться у повідомленні. Обставини змушують шукати нових підходів до підвищення конкурентоздатності внутрішньо переміщених осіб на ринку праці.

Саме тому у закладах професійної (професійно-технічної) освіти розпочато безоплатне навчання переселенців у межах проекту Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) «EU4Skills Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Сформовано навчальні групи з мешканців різних регіонів — зокрема, з Енергодара Запорізької області, Олешків Херсонської, кримського селища міського типу Красногвардійське, а також із міста Суми.

У Київському професійному ліцеї транспорту (тел. 290-81-21) готують кухарів, у Київському професійному ліцеї будівництва і комунального господарства (тел. 298-00-37) — зварювальників, а у Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу (тел. 292-17-10) — швачок.

У межах згаданого проекту у Навчально-науковому центрі професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України (тел. 259-41-58) готують за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Триває набір для охочих опанувати професію «Електрик», «Електромонтажник» у Київському професійному енергетичному ліцеї (тел. 430-93-76).

Переселенці мають змогу здобути базові знання упродовж трьох місяців у новій для себе сфері, отримати сертифікат про відповідну кваліфікацію та використати додаткові навички для працевлаштування в нових реаліях.

Вл. інф.

Фото з сайту департаменту освіти і науки КМДА.