Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк разом із Віцепрезиденткою Німецького Бундестагу Катрін Ґьорінґ-Екардт відвідали смт Бородянка на Київщині, яке було звільнено від російської окупації на початку квітня 2022 року.

Віцепрезидентка Бундестагу на власні очі побачила наслідки російської окупації, зокрема жахливі руйнування багатоквартирних будинків, які залишили після себе російські воєнні злочинці та терористи.

«Хотіла би подякувати Німеччині та Бундестагу за проактивну позицію у військовій, економічній та гуманітарній допомозі Україні. Також вдячні особисто пані Катрін, завдяки зусиллям якої у Бундестазі ми незабаром отримаємо німецькі танки Leopard 2, щоби захистити і звільнити ще більше українських міст та селищ», – зазначила Олена Кондратюк.

За словами Заступниці Голови Парламенту, яка вже не вперше відвідує Бородянку, сюди поступово повертається життя та місцеві мешканці, які були змушені шукати прихисток в інших регіонах України та закордоном.

«Бородянка – це той промовистий приклад, що звичайні українці роблять надзвичайні речі. Люди у Бородянці працюють та відновлюють своє селище завдяки підтримці благодійних фондів та наших міжнародних партнерів», – підкреслила Олена Кондратюк.

За її словами, окрім всебічної гуманітарної допомоги Україна сьогодні найбільше потребує сучасних систем протиповітряної оборони. «Поки ми знаходимося у Бородянці з пані Віцепрезиденткою Бундестагу, наші військові проходять навчання у Німеччині на системах ППО Patriot, і це надзвичайно важливо та символічно», – зазначила Віцеспікерка.

«Путін має знати, що цю країну буде відбудовано і ми будемо її захищати, бо вона належить до європейської сім’ї. Ми не залишимо Україну», – наголосила своєю чергою Катрін Ґьорінґ-Екардт.

Вона також зазначила, що дуже важливо, аби українські діти могли почувати себе у безпеці та мали можливість нормально відвідувати школи та садочки.

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк та Віцепрезидентка Бундестагу Катрін Ґьорінґ-Екардт завітали на місцеве підприємство Eco Basket, яке продовжує працювати і забезпечувати людей роботою навіть у такі надскладні часи.

Підприємство виробляє та експортує екологічну упаковку для продуктів харчування з букового шпону із місцевої сировини до понад 10 країн світу.

«Ми дуже розраховуємо на те, що такі візити як цей і наша активна міжпарламентська дипломатія призведуть до того, що на рівні всіх демократичних парламентів країн Європи та світу будуть схвалені резолюції про справедливість для України. Це визнання росії державою-терористом, створення міжнародного спецтрибуналу та виплати росією репарацій Україні», – підсумувала Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України