У Вінниці міліціонери провели операцію із затримання озброєного злочинця, який забарикадувався у будинку з арсеналом вогнепальної і холодної зброї.

Під час проведення міліціонерами санкціонованого обшуку в приватному будинку 43-річного вінничанина, підозрюваного в крадіжці майна, чоловік несподівано дістав зброю і наказав правоохоронцям залишити помешкання. Після цього на місце події виїхала слідчо-оперативна група, бійці спецпідрозділів «Беркут» та «Сокіл». Господар через зачинені двері повідомив, що будинок та вхідні двері заміновано і якщо хтось наблизиться — все вибухне.

Керував операцією начальник УМВС України у Вінницькій області генерал Віктор Русин. Він особисто вів переговори з господарем будинку. Тривали вони з дев’ятої вечора до другої ночі. Спілкувався через заґратоване вікно. Після цього зловмисник через вікно передав частину зброї — три гранати, пістолет, автомат з глушником невстановленої марки і два ножі. Сказав, що вранці впустить працівників міліції в помешкання. Зробив це о десятій ранку за умови, що в будинок зайде лише генерал. Поспілкувавшись з головним міліціонером області, чоловік здався міліції.

Як повідомила кореспонденту «Голосу України» керівник сектора зв’язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник, під час обшуку було вилучено зброю, зокрема, пістолети, гвинтівку, гранати, вибухівку. Про весь арсенал буде повідомлено після документування вилученого.

Слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Крім того, затриманому доведеться нести кримінальну відповідальність за незаконне зберігання зброї та боєприпасів відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Вінниця.