Вистава «Всупереч» — про війну, яку московія продукує вже багато століть. І про Україну, яка попри і вспереч багатовіковим намаганням дикої сусідки її знищити відбулася як держава. Вистава і про всіх нас, які всупереч голодоморам і війнам, насильству і репресіям постали як нація. Непоборна нація!

На тлі гарної гри акторів з елементами пластики глядачеві було подано величезний історичний матеріал — цифри, документи, цитати. Ці факти вражають. І все це випало на долю мого народу, моєї нації. Якої сили духу і міці мали бути українці, щоб здолати всі ці випробування і зрештою перемогти ворога! На тлі цих документальних фактів — історії українців, вони — як візерунок нашої вишиванки, тут і чорне, і червоне.

Одне слово, всупереч смертям і втратам, всупереч горю і зневірі, у фіналі все-таки виростає яблуня — символ родючості нашої землі, символ рідного дому й продовження роду. Українського роду. На дерево перетворюються сувої сірого полотна, які під час вистави були то кайданами, то зашморгом. Але у фіналі вже немає пут, а є яблуня. А на ній — червоні стиглі яблука. Яблука нашої Перемоги, яка вже незабаром. А поки що віримо і допомагаємо ЗСУ.

Фото автора.