Все це відображає нове видання з історії міста.

Книжка науковиці, історика Олени Боряк «Мар’їнка: етнокультурний портрет українського селища на Донеччині кінця 1920-х рр.» стала помітною подією місцевого культурного життя.

«Батьківщина завжди починається з рідного краю, який має свою унікальну історію, звичаї та особливу неповторність», — переконана Олена Боряк, яка кілька років поспіль проводила величезну роботу із документування історії Мар’їнки. З 2015-го з авторкою співпрацювали відділ освіти, культури, молоді та спорту Мар’їнської міської військової адміністрації, народний музей історії м. Мар’їнка та його завідувачка Валентина Рябко, якої, на жаль, уже немає з нами.

Результатом докладених спільних зусиль стала довгоочікувана передача цими днями примірників книжки «Мар’їнка: етнокультурний портрет українського селища...» представникам місцевої громади.

Керівництво Мар’їнської МВА висловило щиру вдячність Олені Боряк за її вагомий внесок у скарбницю культурної спадщини прифронтового міста. Через розв’язану рашистами повномасштабну війну інфраструктура Мар’їнки сьогодні перебуває на межі знищення. Втім, вихід у світ книжкової новинки вкотре засвідчив: Мар’їнська громада володіє таким неоціненним культурно-історичним скарбом, який не під силу знищити жодному ворогу!

Примірники видання будуть передані в музей історії м. Мар’їнка, публічну бібліотеку Мар’їнської громади та в обласну публічну бібліотеку, аби всі охочі могли ознайомитися з унікальною історією однієї з перлин Донецького краю.

Донецька область.

Фото Мар’їнської міської військової адміністрації.