Її дебіт становить 580 тис. куб. м газу на добу, повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

Зазначається, що це одна з найпотужніших свердловин, що її запустили в Україні за останні роки. Понад те, вона відкрила перспективи раніше нерозвіданого блоку на одному з родовищ на сході країни.

«Перспективні ресурси газу цього блоку оцінюють у понад шість млрд куб. м. Наразі у вказаному блоці відбувається підготовка до буріння ще двох нових свердловин: пошукової та розвідувальної», — розповів очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Повідомляють, що родовище має значні перспективи та разом з тим складну геологічну будову, яка сильно ускладнена глибинними розломами й має блоковий характер. Виявлені газові поклади перебувають в умовах високотемпературного розрізу з аномально високими пластовими тисками.

«Нещодавно ми провели там сучасні 3D сейсмічні дослідження, що дало можливість спроектувати цю пошукову свердловину. Вона має складну похило-спрямовану конструкцію. Її буріння та дослідження були складним викликом для команди геологів, буровиків та геофізиків, який вони успішно подолали. Далі продовжимо працювати над розкриттям потенціалу цього блоку», — сказав т. в. о. генерального директора «Укргазвидобування» Олег Толмачев.

Фото: Нафтогаз.