Славнозвісну американську кіноіндустрію зробили ближчою до своїх земляків молоді та ініціативні мешканці села Гірка Полонка Луцького району: Юрій Рудецький, Олександр Андрійчук, Сергій та Євген Лучуки (на знімку).

Натхненні американськими фільмами, бажаючи забарвити сірі будні, столяр, менеджер, майбутній землевпорядник і кухар-кондитер виготовили з дерева й самотужки встановили знакові дев’ять англійських літер.

А все почалося з весілля генератора цієї ідеї Юрія Рудецького та його обраниці Богдани, які задумали оригінальну весільну фотосесію. Друзі так захопилися її втіленням, що забули спершу порадитися з тамтешнім сільським головою. Адже пагорб з написом HOLLYWOOD є своєрідною межею між двома сільськими радами.

Щоправда, очільник місцевої громади Олександр Перванчук таки позитивно оцінив факт появи цього легендарного напису, що «дивиться» на Гірку Полонку. До цього місця прямує вже чимало «паломників» — жителів і гостей села, зокрема представників ЗМІ. Для них згадана четвірка креативників залишила у спеціальній скриньці своєрідну «Книгу відгуків». Щоправда, наступного дня її... хтось поцупив. До слова, місцеві мешканці схвально сприйняли творчий задум своїх земляків. Хоча спершу дехто зі старожилів подумав, що «нас викупили американці».

 

Волинська область.

Фото автора.