У дитячих садочках Донецька, Костянтинівки, Краматорська та Слов’янська розпочалися тренінги «Батьки-водії». Їх проводить Фонд сприяння безпеці дорожнього руху. Дорослим розповідають про особливості поведінки неповнолітніх на дорозі, а дітям прищеплюють корисні навички.

— Кожна восьма ДТП трапляється за участю дітей: з початку року в області 21 дитина загинула, 362 травмовані, — розповів заступник начальника УДАІ ГУ МВС України в Донецькій області Юрій Кулінич. — Особливо травмонебезпечною є їзда на велосипедах і скутерах, це тенденція останніх років. Один із методів профілактичної роботи з малечею — навчання в дитсадках. Крім того, потрібно нагадувати й батькам, як поводитися на дорозі.

Дітям роздають світловідбивальні наліпки на одяг і рюкзаки — це дасть змогу водію побачити малюка в темряві, надані компанією «Shell», яка виступила партнером акції. За дивним збігом обставин тренінги проходять саме в тих містах Донеччини, де мешканці активно протестували проти видобутку сланцевого газу на Юзівському майданчику.

— Місця для проведення проекту обиралися, виходячи зі статистики, наданої ДАІ і фондом, — прокоментував «Голосу України» подію заступник голови компанії «Shell» в Україні Олексій Татаренко.

Донецька область.

Директор проектів Фонду сприяння безпеці дорожнього руху Марія Івченко демонструє символіку проекту під час прес-конференції в Донецьку.

Фото автора.