Парламентська група «Закарпаття» і обласна державна адміністрація спільно працюватимуть для інтересів регіону. Таке переконання висловив голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида під час зустрічі з членами міжфракційної депутатської групи «Закарпаття», до складу якої входять десять парламентаріїв: Валерій Пацкан, Михайло Ланьо, Іштван Гайдош, Василь Ковач, Валерій Лунченко, Валерій Черняков та ініціатор створення і керівник цієї групи Іван Бушко. Зустріч у такому складі відбулася вперше. Але її учасники переконані: вона має стати традиційною.

«Кожен депутат буде закріплений за трьома комітетами у Верховній Раді, відповідно матиме можливість лобіювати важливі для області питання, — розповів про алгоритм запланованої роботи керівник «Закарпаття» Іван Бушко. — Сьогодні ми обговорили кілька важливих питань, що стосуються будівництва сміттєпереробних заводів, реформування медичної сфери, народжуваності, проблеми адаптації ромського населення у соціум».

Іштван Гайдош зазначив: народні обранці та обласна влада несуть спільну відповідальність за соціально-економічну ситуацію в регіоні й зобов’язані долучатися до вирішення проблем краю: «Оскільки я, серед іншого, представляю інтереси угорськомовного населення області, то на зустрічі порушив два важливі питання. Перше стосується можливості отримання двомовних атестатів у школах з угорською та українською мовами навчання. Друге — щодо виділення коштів на відшкодування втрати земель під будівництво сміттєпереробного підприємства у Берегівському районі. Звернувся з цього приводу до голови облдержадміністрації і планую лобіювати це питання особисто на найвищому рівні».

Ця зустріч стала першим важливим кроком для подальшої конкретної роботи, наголосив народний депутат Валерій Пацкан: «Зберемося двадцятого листопада вже під куполом Верховної Ради, де сформуємо конкретний план дій. Безумовно, першочерговим стане формування бюджету на 2014 рік».

Очільник регіону Олександр Ледида, повідомили «Голосу України» у прес-центрі ОДА, переконаний: політичні амбіції не стоятимуть на заваді конкретних справ. Він також звернувся до народних обранців з проханням під час формування бюджету на наступний рік лобіювати питання збільшення фінансування на ремонт доріг; актуальними залишаються й розбудова прикордонної інфраструктури та спорудження автобану в напрямку угорського кордону — до пункту пропуску «Лужанка-Берегшурань».

 

Ужгород.

На знімку: під час зустрічі.

Фото прес-центру ОДА.