Там заступник голови ОВА Олександр Пацкан розповів про цифровізацію найзахіднішого українського регіону і створення в Ужгороді найбільшої спільноти айтівців у перші місяці повномасштабного вторгнення росії.

«Закарпатський ІТ-кластер сьогодні об'єднує понад сотню резидентів. У його складі - провідні українські й міжнародні компанії, а також ФОПи, які створюють унікальні інноваційні та високотехнологічні продукти», - констатував Олександр Пацкан.

Посадовець додав, що ця спільнота є потужним осередком для розвитку IT-системи і підтримки економіки Закарпаття. Зараз вона готова налагоджувати співпрацю з іноземними компаніями та бізнесом, а облвійськадміністрація її активно підтримує.

Під час форуму керівники Закарпатського ІТ-кластера, його резиденти та представники ІТ Асоціації Угорщини, Угорського кластера цифрових експортних інновацій розповіли про ключові напрями діяльності своїх спільнот і домовилися про подальше партнерство.

Водночас підписано меморандум про співпрацю, який сприятиме обміну досвідом між організаціями, їх розвитку, започаткуванню та реалізації спільних інноваційних проєктів.

Окремо Олександр Пацкан зазначив, що це важливий крок для посилення співробітництва між Закарпаттям і Угорщиною у сфері цифрових технологій.

Ужгород.

Фото прес-служби ОВА.