Вінницькі міліціонери протягом доби розкрили резонансний злочин і затримали і підозрюваних у його скоєнні, і замовника.

Про це повідомив на брифінгу для журналістів начальник обласної міліції Вінниччини генерал-майор Віктор Русин. За його словами, і замовника, і виконавців взято під варту: виконавців на території Вінниччини, а замовника — у Криму за допомогою місцевих правоохоронців.

За словами Віктора Русина, у вівторок увечері, 29 жовтня, двоє озброєних прибули на територію фермерського господарства у Жмеринському районі і вчинили напад на господаря із застосуванням вогнепальної зброї. Потерпілий з вогнепальними пораненнями зумів на власному автомобілі втекти від нападників та повідомити міліцію про злочин. Пораненого госпіталізували до районної лікарні. Відкрито кримінальне провадження про замах на вбивство. Одразу була створена слідчо-оперативна група з числа досвідчених працівників міліції, які на ділі підтвердили своє реноме кращих слідчих.

— Під час розслідування встановлено, що злочин було скоєно на замовлення з корисливих мотивів, — каже Віктор Русин. — Встановити місцезнаходження замовника вдалося завдяки наявним у нас оперативно-технічним засобам.

За попередніми даними слідства, раніше судимий мешканець півострова планував заволодіти майном потерпілого. Його замовлення виконували двоє підозрюваних — 39-річний мешканець Вінниці зі своїм напарником 28-річним жителем Вінницького району. Обидва раніше відбували покарання за скоєні злочини. Затриманий вінничанин відомий правоохоронцям як учасник однієї з найрезонансніших групових втеч з колонії, здійсненої шляхом підкопу. Потерпілий перебуває на лікуванні.